Turn- en dans accommodatie Volendam

In september 2017 heeft KuiperSteur de architectentender voor een turn- en dansaccommodatie in Volendam gewonnen. Het ontwerp wordt nu doorontwikkeld in bouwteamverband. De accommodatie moet een bijdrage leveren aan een kwalitatieve upgrade van het gebied. Het gebouw ligt aan de tweede toegangsweg naar de wijk Broeckgouw. De weg maakt hier een haakse bocht. Het gebouw kan fungeren als markeringspunt. Een ‘scharnierpunt’ naar de wijk. De karakteristieke plek met veel water en de IJsselmeer dijk in de nabije omgeving is een inspiratiebron voor het architectonisch beeld. Hiermee krijgt het gebouw een symbolische verankering met de omgeving.
Sporthallen en turnhallen hebben over het algemeen een introvert en gesloten karakter. Ons streven is dat deze accommodatie een meer extravert beeld oplevert. Een gebouw wat ‘communiceert’ met zijn omgeving.
De samenhang tussen duurzame energiemogelijkheden, duurzame materiaalkeuze, constructie-mogelijkheden en ruimtelijke- en esthetische kwaliteit zijn belangrijke uitgangspunten en bepalen de uiteindelijke kwaliteit van het gebouw.


Upgrade bedrijfsschool Bouwmensen Zaandam

De bedrijfsschool Bouwmensen, van de organisatie van bouwbedrijven Bouwend Nederland Zaanstreek-Waterland, heeft een gebouw aan de Jufferstraat in Zaandam. De vragen aan KuiperSteur waren: een duidelijker zichtbare ingang, een entreehal die past bij Bouwmensen en een eigentijdse kantooromgeving. Wij hebben bij de ingang een ontwerp voor een ruimtelijk object gemaakt met een sterke symboliek die verwijst naar de lange historie van het bouwen. De vormgeving van buiten komt terug in het interieurontwerp van een ruime entreehal. Tevens komt er een visuele verbinding tussen de entreehal en de grote praktijkhal. Bij binnenkomst is het direct duidelijk waar de school voor staat!
Het project wordt uitgevoerd door een bouwcombinatie van Bouwbedrijf van der Gragt en Bouwbedrijf Duinmaijer.


Leisure gebouw provincie Utrecht 

In een bosrijke omgeving in de provincie Utrecht heeft KuiperSteur een gebouw ontworpen met diverse functies zoals bijeenkomst, leisure activiteiten en horeca.

De opdrachtgever heeft met dit gebouw een duurzame ambitie. Het ontwerp kenmerkt zich door een sterke samenhang tussen duurzame energiemogelijkheden, duurzame materiaalkeuze, constructie-mogelijkheden en ruimtelijke- en esthetische kwaliteit.


Verbouwing en uitbreiding
hoofdvestiging KBK bouwgroep Volendam

Het huidige gebouw kan de nieuwe bedrijfsprocessen niet langer meer faciliteren. De ruimtelijke structuur is zeer gesloten. Bij de ontwikkeling die KBK doormaakt hoort een gebouw met een ‘open’ ruimtelijke structuur die fysiek vormgeeft aan de nieuwe organisatie opvatting van KBK. Het bestaande gebouw wordt uitgebreid met een nieuwe kantoorvleugel, opslag, fitnessruimte en een ruimte om samen met bouwpartners de bouwprocessen lean te organiseren. De gevels ondergaan een ingrijpende wijziging in de verschijningsvorm om een eigentijdse uitstraling te krijgen die past bij het ‘nieuwe’ KBK.

Het gebouw wordt zeer duurzaam getransformeerd door een goede isolatie en het toepassen van warmte-koude opslag en zonnepanelen. Het wordt het eerste energie neutrale bedrijfsgebouw in de gemeente Edam-Volendam. De bouw is in juni 2017 gestart. De realisatie van dit project wordt gefaseerd uitgevoerd. Tijdens de bouw blijft het gebouw in gebruik.

De bouw is mei 2017 gestart. De realisatie van dit project wordt gefaseerd uitgevoerd. Tijdens de bouw blijft het gebouw gedeeltelijk in gebruik. Eind 2018 zal het project gereed zijn.

kbk exterieur

 

 

concept interieur kbkInterieur (concept) hoofdvestiging KBK bouwgroep Volendam.


 Ontwerp villa Volendam

Ontwerp voor een nieuwbouw villa in Volendam. De omgevingsvergunning is verleend. De bouw van deze villa zal eind 2018 starten.


Indoorhal atletiekvereniging Lycurgus Assendelft

Het huidige gebouw, wat geopend is in september 2016, betreft de eerste fase van het totale sportcomplex voor Lycurgus. In het voorjaar van 2018 is gestart met de bouw van een uitbreiding met een indoorhal van ruim 3000 m2. In deze hal kunnen alle sporten van Lycurgus binnen worden beoefend. Hiermee ontstaat een atletieksportcomplex wat binnen Nederland zondermeer uniek is.

In het najaar van 2018 is de indoorhal opgeleverd en officieel in gebruik genomen. De openingshandeling is verricht door de bekende NOS-presentator Tom Egbers.

 

Bron: Noord-Hollands Dagblad, 12-10-2018


Plan kerkzicht Dorpsstraat 529 Assendelft

Wonen aan het lint van Assendelft met zicht op de prachtige pastorie en indrukwekkende Rooms Katholieke Odulphuskerk. De twee geschakelde nieuwbouwwoningen zijn ontworpen in een karakteristieke stijl passend bij de omgeving.
De bouw is in het voorjaar van 2018 gestart en is al in een ver gevorderd stadium.

plan kerkzicht assendelft


Renovatie panden in stadsdeel Oud-West Amsterdam

In de Helmersbuurt in stadsdeel Oud-West heeft KuiperSteur een renovatieplan gemaakt voor een tweetal panden. Het plan is uitgevoerd door KBK Bouwgroep uit Volendam.